ΧΟΡΗΓΟΙ

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

1ος Γύρος - Άνοιγμα από τον Δήμαρχο



Το άνοιγμα της 1ης Παρτίδας , στην κεντρική σκακιέρα (Σεμπάστιαν Φίλλιπας - GM Βασίλης Κοτρωνιάς ), από το Δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζή Χατζηευθυμίου.
.
.
Την Κυριακή 30 Νοε 2008 και ώρα 11:00 έλαβε χώρα η τελετή έναρξης, του 58ου Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος Ανδρών, με μία πλούσια σε καλλιτεχνικό χρώμα του τόπου μας τελετή.
.
Παρουσιάστηκαν οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στην φετινή διοργάνωση συνοδευόμενοι από τα παιδιά του Σ.Ο.Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» με φόντο ντυμένους πραγματικούς Ιππότες.
.
Στη συνέχεια χαιρέτησαν τους αθλητές διαιτητές και μέλη της ΕΣΟ, εκ μέρους της Νομαρχίας η επικεφαλής του ΝΑΟΔ κ. Αντριάνα Μπαφίτη, ΟΔήμαρχος Ροδίων κ. Χατζής Χατζηευθυμίου και εκ μέρους του Πολιτιστικού, ο κ. Παναγιώτης Σακελλαρίου.
.
Η εκδήλωση έκλεισε με την συμμετοχή της μαγευτικής χορωδίας Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου με τον μαέστρο κ.Καλαϊτζή ,την εντυπωσιακή χορευτική εμφάνιση του Λυκείου Ελληνίδων με την παραδοσιακή μουσική του κ. Παραγιού και την δυναμική εμφάνιση του συγκροτήματος του κ,Κατσικαβέλα.
.
Την 13:00 δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Διευθυντή Αγώνων κ. Γιάννη Μαρή , τον Διαιτητή κ. Στέλιο Μιμίκο και τον GM Θάνο Μαστροβασίλη, Παρουσία του Προέδρου του Σ.Ο.Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗ» κ. Βαγγέλη Μιχελάκη και του Αντιπροέδρου κ. Νίκου Βασιλάκη.
.
Στο Αγωνιστικό κομμάτι, η έναρξη έγινε στην κεντρική σκακιέρα με την πρώτη κίνηση να παίζεται για τον Σεμπάστιαν Φίλιππα από τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Χατζή Ζατζηευθυμίου, όπως συνηθίζεται σε τέτοια πρωταθλήματα. Τώρα σχετικά εύκολα επικράτησε ο περσινός Πρωταθλητής Ελλάδας IM Γιάννης Παπαδόπουλος (μαύρα) του Μιχάλη Δαρμαράκη (λευκά), ενώ «λευκή» ισοπαλία από τις πρώτες κινήσεις , έδωσαν οι GM Παπαϊωάννου(λευκά) με τον GM Μπανίκα (μαύρα). Δυσκολότερα , αφού ήταν σε δυσμενή θέση, κέρδισε τελικά ο ρέκορντμαν , με 8 Πανελλήνιους τίτλους, GM Βασίλης Κοτρωνιάς τον νεαρό αλλά ανερχόμενο 17χρονο Σεμπάστιαν Φίλλιπα (Λευκά) που δεν βρήκε την «μαγική» κίνηση που θα του έδινε σαφές πλεονέκτημα.
Σχετικά εύκολα κέρδισε και ο έμπειρος IM Νίκος Γαβριλάκης (λευκά) τον Παναγιώτη Δαγκάκη (μαύρα) σε μια παρτίδα που πλησίασε τις 60 κινήσεις και κράτησε σχεδόν 5 ώρες.
Τέλος ισόπαλοι αναδείχτηκαν σε ένα όμορφο αγώνα , σε στημένη θέση οι IM Σπύρος Καπνίσης(λευκά) και GM Γιάννης Νικολαϊδης, ενώ bye πέρασε ο GM Θάνος Μαστροβασίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: