ΧΟΡΗΓΟΙ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

3ος Γύρος


Φρένο στο σερί νικών του φορμαρισμένου GM Βασίλη Κοτρωνιά, έβαλε ο αντιπρόσωπος του Σ.Ο.Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ», Μιχάλης Δαρμαράκης στον 3ο Γύρο του 58ου Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος Ανδρών. Η παρτίδα άνοιξε ιδανικά για τον Δαρμαράκη (λευκά) και στο μέσον αυτής ο GM Κοτρωνιάς (μαύρα) φαινόταν εγκλωβισμένος, με τον λευκό να είχε καλύτερη θέση. Επιδίωξε έτσι την ισοπαλία αφού σε κάθε άλλη περίπτωση διαφαίνονταν η ήτα. Η 41 κίνηση ήταν αυτή που και επίσημα σήμανε την ισοπαλία αφήνοντας και τους 2 αθλητές ικανοποιημένους.

.
Ο GM Χρήστος Μπανίκας έπιασε στον πίνακα βαθμολογίας τον GM Βασίλη Κοτρωνιά, εκμεταλλευόμενος το στραβοπάτημά του δεύτερου. Παίζοντας στην κεντρική σκακιέρα ο GM Χρήστος Μπανίκας (μαύρα) κέρδισε για 2η μέρα σχετικά εύκολα τον έμπειρο IM Νίκο Γαβριλάκη (λευκά) ο οποίος εγκατέλειψε μετά από 21 κινήσεις, σε μια θέση που παίζονταν, γιατί δεν του «άρεσε» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αφού πολύ δύσκολα από αυτή τη θέση θα κέρδιζα, σεβόμενος την ποιότητα του αντίπαλου μου».
.
Ο περσινός Πρωταθλητής Ελλάδας IM Γιάννης Παπαδόπουλος (λευκά) σε μια όμορφη παρτίδα επικράτησε τελικά του Παναγιώτη Δαγκάκη (μαύρα) στην 65η κίνηση μετά από 5 ώρες αγώνα.
.
Από την άλλη ο νεαρός Σεμπαστιάν Φίλιππας (λευκά) , πήρε με το σπαθί του την ισοπαλία από τον έμπειρο GM Γιάννη Νικολαΐδη (μαύρα), σε μια ωραία παρτίδα που κρίθηκε στην 45η κίνηση. Ο μαύρος με απειλή Ματ, επέβαλε στον λευκό να παίξει για την ισοπαλία με την πρόθεση 3πλής επανάληψης, οπότε και συμφωνήθηκε η ισοπαλία.
.
Στον τελευταίο αγώνα, σε μια όμορφη και ανοιχτή παρτίδα με επιθετικό τρόπο ανάπτυξης και από τους δυο, ο GM Γιάννης Παπαϊωάννου (λευκά) επιβλήθηκε τελικά του GM Θάνου Μαστροβασίλη (μαύρα) στην 43η κίνηση , οπότε και ο τελευταίος εγκατέλειψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: