ΧΟΡΗΓΟΙ

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

2ος Γύρος

Την Δευτέρα 01 Δεκ 2008 ξεκίνησε στις 17:00 ο δεύτερος γύρος , του 58ου Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος Ανδρών, με τους σκακιστές να έχουν κέφια!
.
Στην Κεντρική Σκακιέρα ο GM Χρήστος Μπανίκας (λευκά) κέρδισε εύκολα τον νεαρό Σεμπάστιαν Φίλιππα (Μαύρα). Ισόπαλοι ,μετά από 14 κινήσεις, συμφώνησαν και ήρθαν οι GM Γιάννης Νικολαΐδης (λευκά) με τον GM Γιάννη Παπαϊωάννου (μαύρα).
.
Μίνι έκπληξη αποτέλεσε η επικράτηση του IM Σπύρου Καπνίση (μαύρα) επί του GM Θάνου Μαστροβασίλη (λευκά), σε μια όμορφη παρτίδα που τέλειωσε μόλις στην 21 κίνηση, όπου και ο λευκός εγκατέλειψε.
.
Η πιο εντυπωσιακή παρτίδα παίχτηκε, από τον «ρέκορντμαν» GM Βασίλη Κοτρωνιά που αντιμετώπισε τον έμπειρο IM Νίκο Γαβριλάκη (μαύρα). Η παρτίδα εξελίχθηκε ισορροπημένα και ο μαύρος θα μπορούσε να πάρει μια ισοπαλία, αντί αυτού όμως ο Γαβριλάκης αποφάσισε να προσπαθήσει για νίκη , αλλά στο «φινάλε» , στο τελευταίο δηλαδή μέρος της παρτίδας , ο λευκός (Κοτρωνιάς) , κατάφερε να πάρει κεφάλι με εντυπωσιακό στήσιμο των κομματιών του και να επιβληθεί του μαύρου , ο οποίος και εγκατέλειψε.
.
Η τελευταία παρτίδα που κράτησε σχεδόν 5 ώρες , ανάμεσα στον Παναγιώτη Δαγκάκη και στον Μιχάλη Δαρμαράκη έληξε ισόπαλη, μετά από 61 κινήσεις και κράτησε σε αγωνία όλους τους θεατές , αφού το αποτέλεσμα στο φινάλε ήταν ρευστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: