ΧΟΡΗΓΟΙ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

8ος Γύρος


Απίστευτη είναι η εξέλιξη του πρωταθλήματος αφού οι διεκδικητές παραμένουν πολλοί, πέντε με διαφορά 1 βαθμό, με την ένταση να είναι στα κόκκινα. Στο παιχνίδι της διεκδίκησης και ο ΙΜ Σπύρος Καπνίσης που αργά αλλά σταθερά παίρνει αποτελέσματα από τους αντιπάλους του παίζοντας εξαιρετικές παρτίδες και δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή φόρμα.
.
Ο GM Βασίλης Κοτρωνιάς (μαύρα) επέστρεψε στις στην 2-3η θέση απέχοντας μισό βαθμό από τον GM Χρήστο Μπανίκα, μετά την νίκη του επί του 2ου μέχρι τότε GM Γιάννη Νικολαΐδη (λευκά), σε μια καταπληκτική παρτίδα που κράτησε 48 κινήσεις και τέλειωσε με ένα απίστευτο φινάλε.
.
Δεύτερος ο ΙΜ Σπύρος Καπνίσης (λευκά) , που επικράτησε του περσινού πρωταθλητή Ελλάδας ΙΜ Γιάννη Παπαδόπουλου (μαύρα) , στην 47η κίνηση σε μια παρτίδα που φαινόταν ισόπαλη με ελαφρύ πλεονέκτημα των λευκών .
.
Φωτιά στο πρωτάθλημα έβαλε η ισοπαλία του Μιχάλη Δαρμαράκη (μαύρα), επί του GM Γιάννη Παπαϊωάννου (λευκά) στην 41η κίνηση, αφού στέρησε στον 2ο ένα πολύτιμο βαθμό και μια καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.
.
Ο GM Παπαϊωάννου κατάθεσε ένσταση, διαμαρτυρόμενος για τον «συνεχόμενο ξερόβηχα» του αντιπάλου του , που τον «ενοχλούσε» , μη αφήνοντάς τον να συγκεντρωθεί στην παρτίδα, ζητώντας την επανάληψη της ή την κατακύρωση της, υπέρ του.
.
Ισοπαλία παραχώρησε και ο ΙΜ Νίκος Γαβριλάκης (μαύρα) στον νεαρό Σεμπαστιάν Φίλιππα (λευκά) στην 27η κίνηση της παρτίδας.
.
Με νίκη συνέχισε και σήμερα ο GM Θάνος Μαστροβασίλης (λευκά) ο οποίος μετά το αρχικό στραβοπάτημα των πρώτων γύρων έχει επιστρέψει δυναμικά. Ο Παναγιώτης Δαγκάκης (μαύρα), δεν κατάφερε να κόψει βαθμό , αφού παραδόθηκε στην 65η κίνηση και μετά από 5ώρες παιχνίδι.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: